Торта “Рафаело”

Здравейте, 
Преди да ви споделя рецептата, искам да ви благодаря за търпението и да се извиня, че чак сега публикувам тази статия. Предполагам, че ми влизате в положение, знаете как е с дете. И така, нека не губим повече време. 



Необходими продукти:


200 гр. бял шоколад
250 гр. маскарпоне
250 гр. сладкарска сметана
3 пакета бисквити Роден край
Кокосови старготини
3с.л. прясно мляко


Слагаме на котлона прясното мляко и начупваме шоколада. Бъркаме докато не се разтопи напълно. С миксер разбиваме маскарпонето, след това добавяме разтопения шоколад и продължаваме да бъркаме. В отделен съд, с миксер разбиваме сладкарската сметана и бавно добавяме сместа от маскарпоне и шоколад.
Ако имате форма за торта с подвижен ринг, използвайте я, защото ще ви е по-удобно. Потопете всяка бисквитка и наредете първия ред в тавичката, след това намажете с готовия крем. Направете същото с още два реда и накрая, след като разнесете сместа върху най-горния ред бисквити, поръсете с кокосови старготини. Ако имате други идеи, може да украсите както ви харесва. Желателно е тортата да престои няколко часа преди да я разрежете. Надявам се да ви хареса и да ви е много вкусно! Може да споделите снимки с мен в Инстаграм, ще се радвам да видя вашите вкусни торти! 


За повече въпроси или просто за да си обменим полезни съвети, може да ме откриете в Instagram , Facebook и YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *