Козметиката за бременни, която използвам и препоръчвам

Привет, мили дами! 
Много от вас ме помолиха да споделя каква козметика използвам по време на бременността си и днес най-после ще го направя. Като за начало ще ви кажа, че максимално съм намалила използването на доста от продуктите в тоалетката ми. В началото на бременността ми не използвах почти нищо. В ранните месеци, за лице, коса и тяло се доверявах само и единствено на любимото кокосово масло. Няма нужда да ви казвам колко съм доволна. За мен това е безценен продукт! Купувала съм различни марки и не съм оставала разочарована. Тук споделям повече за ползите от кокосовото масло



Добре е да знаете, че е желателно да използваме козметика против стрии не само по време на бременността, но и след раждането. През деветте месеца тялото ни се променя постепенно, докато след раждането отслабваме рязко и тогава шанса за появата на стрии също е голям.
Трите марки, на които се доверих са Palmer’s , Alteya Organics и Biobaza



Първо започнах да използвам Био масло за бременни на Alteya Organics, което хидратираше кожата и създаваше усещане за кадифена мекота. Ухаеше невероятно и попиваше много бързо. Много ми допадна, че е сертифициран Био продукт по USDA NOP. И преди съм споделяла впечатленията си за Алтея, които предлагат изцяло натурална козметика.




。По препоръки на много приятели и последователи в Instagram, реших да изпробвам Palmer’s. Ето ги и продуктите, които използвам:
Лосион за масаж против стрии за бременни 
Крем за масаж против стрии за бременни
Крем-масло за корем против стрии за бременни 
Не само бях възхитена, направо се влюбих в марката, в продуктите, които използвах, както и в отношението на екипа. Доставката беше изключително бърза, всички бяха много любезни, а черешката на тортата бяха качествените кремове, които получих! По мое мнение Palmer’s подобряват еластичността на кожата, осезаемо я овлажняват и не оставят лепкаво усещане. Хидратират кожата за 48 часа и оставят усещане за мекота. Не случайно Palmer’s e марка номер едно в света! Препоръчвам на всички бъдещи мами! Фаворит ми е кремът за корем, защото има невероятен аромат и изглажда кожата ми.




。Третата марка, на която се доверих е Biobazа. Продуктите им може да откриете ТУК.

Използвах няколко неща от марката- душ мляко, крем против стрии, крем за зърна, както и паста за зъби. Всички ми харесаха страшно много. 
Душ мляко за бременни предпазва от стрии, успокоява чувствителната кожа, подхранва я и я прави мека, не съдържа парабени и изкуствени оцветители.
Крем против стрии за бременни и майки има лек и деликатен аромат, който не дразни чувстителното обоняние на бременните. Съдържа масло от шеа, маслина, любимото ми авокадо, морков, бадем и рициново масло. Този крем ми е фаворит за по-топлите дни, защото попива много бързо и оставя усещане за лекота и ефирност по кожата ми.
Крем за зърна при кърмене и бременност е със сто процента натурален състав. Предпазва от изсушаване и напукване, също така стимулира възстановяването на чувствителните зърна. Почти две трети от жените страдат от чувствителни зърна по време на кърмаческия период. По тази причина е хубаво да се погрижите за тази част от тялото си още преди раждането. Може да започнете да използвате крем за зърна още в осмия месец и да продължите да го правите след раждането.




Кожата на всяка една от нас е различна и в крайна сметка всичко зависи от гена на жената и дали е предразположена към стрии, но с правилната козметика и старателни грижи, можем да намалим появата им и да подобрим състоянието й. Като заключение ще кажа, че и трите марки, на които се доверих са вълшебни. През студените дни използвайте по-хидратиращи кремове и масла, а през по-топлите, такива с по-лека текстура. Препоръчвам ги и не спирам да ги използвам!






Ако имате още въпроси, ще се радвам да се свържете с мен. За мен ще е удоволствие да ви бъда полезна! 

Може да ми пишете тук, както и да ме откриете в профила ми в Instagram.


*Линковете са за ваше улеснение и аз не печеля от тях.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *