4 натурални продукта за здрава и красива коса

Темата за натуралните продукти ме вълнува от доста време и затова се старая да използвам предимно такава козметика. Разбира се, в момента черпя информация и тепърва откривам подходящи за моята коса и кожа “находки”. Не винаги попадам на точната за мен грижа, но не се отказвам, защото се опитвам да дам шанс на “натуралността”. Старая се да използвам най-добрите и чисти продукти не само заради мен самата, но и заради всичко, което ме заобикаля!

Обожавам да тествам нови неща! Сега с голямо удоволствие ви представям любимите ми козметични продукти за месец февруари:


Натурален възстановяващ шампоан за стресирана коса BIOLAGE RAW Recover Shampoo 

Biolage R.A.W.-Real.Authentic.Wholesome., в превод: Истинска.Автентична.Здравословна. Серия, залагаща на философията, че каквото е добро за нас е добро и за планетата! Продуктите са формулирани със 70-100% съставки от естествен произход от растителни или минерални източници. Линията Biolage R.A.W. Recover е предназначена за сухи, стресирани коси, загубили своята здравина и блясък, нуждаещи се от пълно възстановяване. Продуктите са обогатени с активни съставки от екстракт от юка, годжи бери, масло от кориандър и каолинова глина, за да възвърнат здравината и мекотата на косата ви. Шампоанът е с лек и деликатен аромат на природа. Това е веган продукт, без сулфати, парабени, силикони и изкуствени оцветители. 

Натурален възстановяващ балсам за стресирана коса BIOLAGE RAW Recover Conditioner 
Балсам, подобряващ здравината и блясъка на косъма. Продукт с подхранващо и възстановяващо действие, съдържащ 95% естествени съставки и 99% биоразградими съставки. След като нанесете на косата, оставете 1-2 минути, за да подейства. Резултатът от употребата на тези два продукта е 3 пъти по здрава и блестяща коса! Опаковката на продуктите е 325 мл и е напълно рециклируема. Ако и вие, като мен. предпочитате продукти от естествени съставки, то това е вашата серия! 
Смело мога да кажа, че това беше една от най-добрите ми покупки за коса, от доста време насам! 
“Добро е за планетата, добро е и за мен”

。Nature Power Super-Moisturising hair mask 
Nature Power е марка, с която се запознах съвсем скоро. Изпробвам козметиката им от известно време и то  с голям интерес, защото вече споделих, че много обичам да се “запознавам” постоянно с нови продукти. Този подхранващ балм за коса с масло от розмарин, има за цел да укрепи слабата и чуплива коса, също така да овлажни и подобри еластичността на косъма. Използвам го 1-2 пъти седмично, като го нанасям по краищата на косата и изчаквам около 20-30 минути, преди да я измия. 

。Nature Power масло за растеж и подхранване на косата
Вторият продукт от серията на Nature Power, съдържа в състава си арган, репей, екстракт от коприва, рицин, иланг-иланг и био масла от бадем. Целта на маслото е да подхрани косъма в дълбочина и да предаде здравина и мекота на косата. Основната функция на продукта е в стимулирането на растеж на косата. Точно този ефект аз не мога да го коментирам, понеже използвам продукта от около месец и половина. Харесва ми, че благодарение на маслото, разресвам косата си много лесно.

Искам само да кажа, че споделяйки ви продуктите, които използвам за коса или каквато и да е друга грижа, всичко е строго индивидуално, те са повлияли добре на мен, но това не значи, че са подходящи за вас и вашите нужди! Подбирайте внимателно козметиката си! 
Какво е вашето отношение към натуралните продукти за коса? Склонни ли сте да експериментирате с такива?



“EVERYTHING I EAT, EVERYTHING I PUT ON MY FACE, EVERYTHING I PUT IN MY HAIR, OF COURSE, I WOULD LOVE TO BE AS NATURAL AS POSSIBLE.”


За още съвети свързани с козметика, мода, пътувания и какво ли още не, последвайте ме в: Instagram / Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *