Istanbul { travel diary }

2019 е тук и вместо да започна с публикация, анализираща изминалата година, ще стартирам годината с една рубрика, която няколко месеца оставих на заден план, а именно Travel Diary. Всъщност това е любимата ми тема, толкова обичам да споделям с вас красивите места, които съм посетила, да ви вдъхновя и вие да го направите или ако вече сте го направили, да споделите вашето мнение с мен! По тази причина реших да започна годината пишейки за нещо, което обичам! 

За първи път посетих Турция преди години и от тогава Истанбул е в списъка ми с дестинации. За щастие през 2018 имах възможността да го посетя два пъти. Винаги, когато пътувам на ново място, искам да опозная хората и начинът им на живот, обичаите им и най-вече кухнята. Научих някой неща през престоя си там и сега ще ви ги споделя!

。Още първата сутрин опитах традиционния турски чай и само да кажа, обикновено пия кафето си без захар, затова реших, че и с чая ще е така, уви дори 3 кубчета не ми бяха достатъчни! Наистина беше много силен!
。Баклавата няма смисъл да я коментираме! Аз не съм и чак такъв фен, но след като баща ми настоя, нямаше как да пропусна и наистина беше изключително вкусна! Като цяло всеки един десерт, който опитах, беше божествен!
。В Истанбул се убедих, че няма да вкуся повече овнешко и говеждо! Поръчах си различни видове кебап, за да пробвам от всичко, но уви не са по моя вкус.

.。Хората са много любезни! Наистина са толкова мили и гостоприемни, че чак се чувстваш неудобно и се притесняваш, но те те обгрижват от сърце.
。Босфорът е зашеметяващ! Не посетих много популярни дестинации, но нямаше как да не се разходя край Босфора.
。Нещото, с което най-много ме спечелиха, беше доброто им отношение към животните и по-специално към бездомните кучета и котки! Наблюдавах едно легнало, доста голямо куче пред бутик и си мислих, че ще го изгонят, но не, те просто го заобикаляха и само му се радваха, това беше много мило!



За финал мога само да кажа, че наистина много се радвам, че отметнах този град и имах възможност да го посетя, но това определено не е място, на което бих живяла! Всичко е красиво и различно, но е претъпкано с хора, страшно динамично и шумно, разбира се това не означава, че не бих го посетила още веднъж през пролетта! Определено има какво да се види, все пак говорим за Истанбул! 

За още съвети свързани с пътувания, красота, мода и какво ли още не, последвайте ме в: Instagram / Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *