Lefkada { travel diary }

Привет, мили читатели!
Добре дошли в Лефкада! Насладете се на гледката, видяна през моя обектив! Кристално сини плажове, невероятна природа и зашеметяващи изгреви… с това ще запомня този остров!
Enjoy!

Това място е в списъка ми с дестинации от доста дълго време и съм много благодарна, че имах възможността да го посетя! Йонийските острови са толкова пленителни, затова ще ви разкажа повече за всички острови, които посетих в отделен пост, а тук ще пиша само за Лефкада.

До острова пътувахме с кола, защото искахме да разгледаме и други забележителности из Гърция, за които ще ви разкажа по-късно. Лефкада е далечe, но през нощта пътят не се усеща (поне при нас беше така). Тръгнахме около осем вечерта и на сутринта, малко след изгрев слънце, бяхме пред хотела.
Хотелът беше невероятен, с прекрасна гледка към морето, а домакинята ни- Наташа беше толкова мила и отзивчива! Препоръчвам с две ръце на тези, които искат да посетят Лефкада, може да ми пишете и аз ще ви дам координатите й.

Най-често посещавахме плажа Катизма, стана ни любим от първия ден. Дълга ивица, ситни камъчета и невероятно топла вода – с това ни плени. В края на Катизма имаше невероятни скали, които бяха образували нещо като малък скрит плаж, а когато морето беше по-бурно, вълните величествено се разбиваха в тях. Красота…

Посетихме и Порто Кацики, но с яхта. На самия плаж не отидохме, защото беше доста пренаселен, затова му се насладихме от палубата. Наистина е много красив, но от туристи е трудно да му се насладиш. Може би затова винаги плажувахме на по тихи места, те също бяха невероятни и в пъти по-спокойни.

 Ето още един плаж, в които се влюбихме, но до него се стига все още само по вода.  Apollonioi – това име ми излезе на телефона, не съм сигурна дали е актуално, но ако го намерите – насладете му се! Ние му се порадвахме и от високо и видяхме, че в момента правят път.

Освен плажовете, посетихме и водопада Димосари, който е на около 4 км от Нидри. От паркинга до водопада се стига бързо по еко пътека. По това време на годината реката беше пресъхнала и водопадът имаше много малко вода, но все пак много ни допадна.

 Подарявам Ви още малко снимки..

Определено съм много щастлива, че успях да посетя остров Лефкада и ви го препоръчвам! Ако търсите красиви плажове и спиращи дъха гледки, това е вашето място! 
За днес толкова, очаквайте следващия пост за останалите Йонийски острови, които посетих, скоро!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *