Моите любими здравословни и лесни закуски

Привет, мили читатели!
Днес ще ви покажа някои от моите любими закуски, които не изискват големи умения в кухнята и в същото време са вкусни и здравословни! Надявам се да ви харесат!



Лимец с мед и орехи:
Слагам лимеца в термoс с вода от вечерта, на сутринта вече е готов! Изсипвам го в цедка и го измивам, след което го декорирам в чинията ми под различни форми (ако имам време), заливам с мед и поръсвам с орехи! Готово!

Палачинки с банан, яйце и сода (по желание): Гарантирам, че на вкус са много по-добре, от колкото изглеждат! Използвам 2 банана,  4 яйца и сода, като първо намачквам бананите (може с вилица, може и с пасатор), след което разбърквам яйцата и ги изсипвам при бананите, слагам щипка сода и разбърквам всичко. След като са готови, по желание си добавям плодове или мед, но най-често ги ям без никакви добавки, защото са ми достатъчно сладки и вкусни!

Кисело мляко, овесени ядки, чия, орехи, мед:
Това е сигурно най-лесната и бърза закуска! В една малка чаша/купичка слагам 1-2 с.л. овесени ядки, заливам ги с малко кисело мляко (около 2-3 с.л.), поръсвам чия семената, орехи и мед, разбърквам и BON APPETIT!
Испанска закуска (по скоро съм използвала идеята на Испанската закуска и съм я преформила по начин, който ми допада):

Взимам си 2 филийки пълнозърнест хляб, капвам им няколко малки капки зехтин, слагам настърган или нарязан на кубчета домат и поръсвам с малко шарена сол. Бързо, лесно и вкусно!

Това са някои от моите фаворити сутрин, скоро ще ви покажа и други лесни, вкусни и здравословни рецепти! Надявам се да ви допаднат, колкото и на мен! Ще се радвам да споделите с мен вашите идеи за закуска!
Да Ви е вкусно!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *