Дълбока хидратация с помощта на кактус

Привет, мили приятели,
Обещах ви, че няма да спирам да търся нови натурални козметични марки, за които да ви споделям. Днес искам да ви разкажа за най-новото ми запознанство. Ако вече сте пробвали нещо на марката, може да ми пишете и да обменим опит. Приятно четене.


Брандът, за който искам да си поговорим днес се казва Weleda. Компанията е създадена през далечната 1921 година, като фармацевтична лаборатория със собствена градина за медицински растения. Всяка една съставка, която се включва в състава на продуктите е отгледана в собствени градини на WELEDA в Германия. Ако напишете в Google “Weleda gardens” ще видите къде отглеждат всяка билка. Интересно при биодинамичното земеделие е, че се съблюдават лунни, планетарни цикли. Например, невенът се бере само сутрин и само на ръка, защото WELEDA вярва, че тогава енергията му е най-силна. Ако пък в някоя от градините се появи вредител, това което WELEDA прави, е да посади в същата градина някое по-привлекателно растение за вредителя, така че да може да спаси максимална част от конкретното лечебно растение.
Тъй като тази година марката навършва 100 години създаде специална платформа, където всеки напълно безплатно и свободно може да направи виртуална разходка.

Аз избрах да се запозная първо с хидратиращия крем за лице с кактус . Продуктът се бори със загубата на плътност и тонус, сухотата и дехидратацията. А в тази задача му помагат прецизно подбрани съставки. Главен герой е органичният екстракт от кактус, допълнен от алое вера и органични масла от слънчогледови семки, шеа, бабасу, шафран плюс 20% липиди за възстановяване на кожата. Кактусът е изключително адаптивно растение, което вирее в райони със сух климат и има свойството да задържа хидратацията в себе си.Кремът обещава дълбока хидратация, точно от каквото се нуждае моята дехидратирана кожа. Освен това продукта не запушва порите. Има нежен аромат на палмароза, зелена мандарина и мента, действа ми много успокояващо и релаксиращо вечер, когато съм изморена и нямам търпение да се намажа и да легна.

Успях да тествам още няколко продукта на Weleda, а преди няколко дни си поръчах и паста за зъби. Ще ви споделя впечатленията си. Кой е вашият любим продукт на Weleda?

За повече въпроси или просто, за да си обменим полезни съвети, може да ме откриете в Instagram , Facebook и YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *