Нашият опит с Клевър Бук


Всички знаем колко е важно за децата да развиват фината си моторика. Освен това, колкото по-големи стават, толкова по-бързо губят търпение и трудно се съсредоточават. Затова е важно да измисляме игри, които да им помагат да развият фината моторика и да се опитват да запазят вниманието им за по-дълго време. В един момент обаче просто се изчерпваме и имаме нужда от помощ.

Вкъщи вече всички играчки са омръзнали на Ники, с каквото и да се захване, губи интерес след 10 секунди. В търсене на интересни и образователни занимания, преди известно време открих Cleverbook. Изключително благодарна и щастлива съм, защото не вярвах, че нещо ще привлече вниманието му. Ще бъда честна, в началото бях скептично настроена и дори си мислих, че това ще бъдат поредните игри, които само ще местим от шкаф в шкаф.  Но се оказа, че греша! 




В Инстаграм вече ви споделих за първия ни избор – играта “Нахрани ме!”, (която е намалена точно сега) може да прочетете.



Днес ви споделям за втория ни избор: 

Картите “Превозни средства”:

Превозните средства са слабост на Ники и предизвикват огромен интерес в него. Затова се спрях на тези карти, които се нареждат като пъзел. Комплектът съдържа 15 карти и 30 картинки, от които могат да се наредят цели 10 пъзела. Има велосипеди, мотори, лодки, кораби, самолети и коли. Освен че се старае да ги нареди, Ники издава и звуците, които превозните средства възпроизвеждат и се съсредоточава, за да не обърка някоя от частите. Понякога нарочно нареждам пъзела грешно, за да видя дали ще му направи впечатление, той веднага забелязва и започва да търси правилната част. 




Вече сме абонирани за сайта им и набелязвам какви ще бъдат следващите ни поръчки. Ще споделям мнение и за тях! А вие имате ли опит с интересните игри, които “Клевър Бук” предлагат? 

За повече въпроси или просто, за да си обменим полезни съвети, може да ме откриете в Instagram , Facebook и YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *