Коледната столица на Гърция


Преди да започнете с четенето, моля чукнете ТУК , черпя ви с тази песен, за да се насладите още повече на написаното от мен! 
Остава толкова малко до Коледа, това е най-любимото ми време от годината! Красотата й вече е навсякъде около нас, улиците и домовете ни са украсени, слушаме най-любимите си песни, усещаме уханието на канела и уют-приказка! Най-хубавото е, че дори хората са по-приятелски настроени, Коледа разчуства всеки и носи еуфория и любов.

Някак случайно преди години със семейството ми решихме да посещаваме по-едно Коледно местенце всеки Декември. С наближаването на този така вълшебен празник, аз ви предлагам няколко идеи за разходка с вашите близки!

Заповядайте с нас в град Драма, Гърция. Това беше първия Коледен базар, който посетихме. Всяка година на площад Свобода изниква едно приказно Коледно градче, което предлага на посетителите си изключителна атмосфера, гостоприемство и празнично настроение. Има сцена, на която хор изпълнява най-обичаните от всички Коледни песни, пълно е с малки къщички, от които можете да си купите горещ шоколад, греяно вино или сладки под формата на еленчета и снежинки, предлагат се различни сувенири, има разбира се и голяма елха. Най-интересното за малките посетители е къщата на Дядо Коледа, пред която са се събрали неговите помощници елфите. Те посрещат всички деца с лакомство и им помагат да напишат своето писмо до Белобрадия старец, а след това да му го изпратят.






Ако искате да се потопите в приказната атмосфера, да се срещнете с Дядо Коледа, елените и джуджетата, не е нужно да пътувате чак до Лапландия, просто потърсете града на сънищата. Имате повече от месец да го направите!

Това беше за днес, надявам се да съм ви вдъхновила, очаквайте скоро и следващото Коледно пътешествие!


За още съвети свързани с пътувания, красота, мода и какво ли още не, последвайте ме в: Instagram / Facebook


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *