7 любими места – идеи за разходка из България


Привет, мили читатели!

Далеч съм от мисълта, че с тези седем невероятни места, които ще изпиша по-долу съм открила топлата вода, но те са ме спечелили по един или друг начин и затова искам да ви ги споделя! Предполагам, че сте посетили вече не едно или две от тях, но лятото е перфектният сезон да го направите отново! Аз съм любител на природата, толкова обичам да се наслаждавам на горските пейзажи, на бистрите води и на чистия въздух… просто съм в рая! Затова за тези, които обичат природата, колкото мен… Enjoy!


И понеже е лято и всички са поели към морето, моето първо предложение е нос Калиакра.


 За мен това е най-спокойното и красиво място на морето! Такава красива гледка няма как да не ми спре дъха. Накъдето и да погледна виждам любимото синьо, чувам чайки и гларуси и се наслаждавам на вълните, които се разбиват в скалите.



Номер две са красивите Белоградчишки скали.



Доста време ни отне да стигнем до Белоградчик, но бяхме там точно за залеза. Насладихме му се и решихме, че сме гладни, но по това време имаше само едно работещо заведение на верандата на една къща, само с три маси, което е без значение, разбира се. Нахранихме се и се прибрахме да поспим, а на сутринта с нови сили се отдадохме на величествените скали. Много красиво място с уникална природа! Макар да пътувахме часове, за да стигнем до там, определено си струваше! Наистина природата е нещо забележително, скалите със своите невероятни форми и цветове трябва да се видят.


Екопътека “Бялата река” е щастливото номер три.



 За любител на природата като мен, беше изключително приятно да се катеря по стръмните пътеки и дървени стълби, защото гледката от върха си струваше! В този ден имахме извървeни над 12 000 крачки, така че се пригответе за сериозно изпотяване!





Четвърто място е Хотнишки водопад или още наричан Кая Бунар.



 Това красиво местенце се намира близо до Велико Търново, не е никак трудно за откриване и е перфектното място, на което можете да избягате през горещия уикенд.







На място номер пет съм сигурна, че са ходили всички, но пък ми е толкова любимо и съм ходила не веднъж, затова няма как да не го споделя – Крушунските водопади.



 И защото си мисля, че всички вече са го посетили, просто ще ви покажа малко снимки.

Рупите и Света Петка Българска е място, което много много исках да посетя и съм щастлива, че имах тази възможност! Представям ви номер шест:

И любимото седем – Седемте рилски езера!

Там, точно там дишах най-чистият въздух, който можете да си представите (което е повече от ясно). В края на деня се возих безтегловно на лифта размазана от умора, но въпреки това се чувствах повече от добре и бях заредена с толкова положителна енергия! Рилските езера са задължителни, трябва да се посетят на всяка цена! Там се чувствах като във филм от приказките, дори когато си отдъхвахме излегнати на поляните около езерата се шегувахме, че все едно сме в Хобит. Толкова много зелено и толкова красиво синьо – вълшебно място!



Историята на местата, оставям да прочетете в Wiki, защото няма нужда да пиша неща, които може да намерите и там, за сметка на това ви предлагам снимките, които съм направила с голямо желание, дори и да не са професионални. Надявам се да Ви е било интересно и да съм ви дала муза за следващия уикенд! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *